top of page

ATURCARA PAKEJ MUSLIM GROUP TOUR

PAKEJ TURKI CLASSICAL 10 HARI 7 MALAM

Aturcara Perjalanan

( Tertakluk perubahan semasa dan keadaan cuaca )

HARI 01

KUALA LUMPUR – ISTANBUL (Meals on Board)
Berkumpul di KLIA 3 Jam sebelum waktu berlepas untuk pengurusan check in dan taklimat program.Berlepas dari Kuala Lumpur ke Istanbul.

 

HARI 02

ISTANBUL- BURSA (L/D)

Ketibaan di Airport Istanbul , di sambut oleh pemandu pelancong Turki, memulakan lawatan ke Hippodrome Square, Ibu Kota bagi Empayar Byzantine, Topkapı Palace, Hagia Sophia, dan Blue Mosque (Sultan Ahmed Mosque). Selepas makan tengahari, berlepas ke Bursa (165KM, 2H45M). Singgah ke bazar istimewa Turkish Delight. Makan malam dan bermalam di Bursa.

 

HARI 03

BURSA – PAMMUKALE (B/L/D)
Sarapan dan Check Out. Mulakan lawatan ke Selepas Makan Tengahari, melawat Grand Mosque. Kemudian berlepas ke Pammukale. Melawat tinggalan
Hierapolis dan Cotton Castle, Yang terkenal dengan tasik air panas bersulfur dan teres berwarna putih. ( Pilihan : Melawat muzium purba Ephesus yang terdapat disini)  Makan malam dan bermalam di Pamukkale. Makan malam dan bermalam di Pammukale.

 

HARI 04

PAMUKKALE – KONYA – CAPPADOCIA (B/L/D)
Sarapan dan check-out. Singgah ke Bazar Tekstil Turki. Kemudian bertolak ke Konya (400KM, 5H15M). Melawat Mevlana Museum, Maqam Jalal ad-Din Muhammad Rumi, ahli Sufi berbangsa Parsi yang terkenal seluruh dunia. Selepas Makan tengahari, bertolak ke Cappadocia (230KM, 3H). Makan malam dan bermalam Cappadocia.


Nota: Lawatan tambahan percuma ke Kebun Buah-buahan (Musim Panas dan Luruh Sahaja)

 

HARI 05

CAPPADOCIA (B/L/D)
Sarapan di hotel. Program lawatan penuh sehari di Cappadocia. Sesi awal pagi untuk peserta yang mengambil pakej Hot Air Ballon (USD220/pax). Melawat Kilang Tenunan Karpet Turki. Melawat Kota bawah Tanah / Dalam gua, di gunakan semasa zaman Byzantine sebagai tempat perlindungan semasa peperangan antara empayar Arab-Byzantine. Melawat Kilang Seramik dan cenderamata dan Kilang Bahan Kemas dan perhiasan. Selepas Makan tengahari, melawat Goreme Open Air Museum. Singgah untuk bergambar di Pigeon Valley, Uchisar Castle, and Pasabag Valley. Makan Malam dan bermalam Cappadocia.


Nota : Lawatan tambahan percuma ke Ski Resort Mount Erciyes (Pada musim sejuk sahaja)


HARI 06

CAPPADOCIA – ANKARA – BOLU (B/L/D)
Sarapan dan check-out. Bertolak ke Ankara (310KM, 3H45M). Dalam laluan ,singgah bergambar di Salt Lake. Selepas makan tengahari, melawat kompleks Mustafa Kemal Atatürk Mausoleum, pemimpin Turki dalam peperangan kemerdekaan, perintis dan presiden pertama Republik Turkey. Meneruskan perjalanan ke Bolu (250KM, 3H45M). Makan malam dan bermalam Bolu.


HARI 07

BOLU – ISTANBUL (B/L/D)
Sarapan dan check-out. Bertolak ke Istanbul (290KM, 4H45M). Menikmati Bosphorus Cruise. Selepas makan tengahari , Masa terluang untuk membeli belah di Grand Bazaar. Check in hotel dan makan malam , bermalam di Istanbul

HARI 08

 ISTANBUL (B/L/D)
Sarapan dan Aktiviti City Tour Istanbul 

lawatan ke Hippodrome Square, Ibu Kota bagi Empayar Byzantine, Topkapı Palace, Hagia Sophia, dan Blue Mosque (Sultan Ahmed Mosque).


HARI 09

ISTANBUL – KUALA LUMPUR (B/MOB)
Sarapan dan check-out. Aktiviti bebas di Istanbul sebelum berlepas balik . Bergerak ke Airport Istanbul 4 jam sebelum waktu perlepasan balik .Flight dari Istanbul ke Kuala Lumpur.


HARI 10

KUALA LUMPUR
Tiba di Kuala Lumpur.


*Aturcara perjalanan mungkin berubah megikut keadaan semasa dan perubahan cuaca , tanpa notis awal dari agensi

Tour Gallery

PAKEJ TURKI HISTORICAL - TEMPAHAN DI BUKA
Pakej Turki Termurah Di Pasaran❗ ( FULLBOARD )
Hanya RM 4,680 ( Booking RM300 )❗ 10H 7M
.
✔ Betul tuan tuan, puan puan semua. Dengan hanya RM4,680 Seorang , dah boleh join trip kami ke Turki. Murah sangat kan? Ya, sememangnya harga pakej Turki kami paling murah di pasaran sekarang. Nak booking RM300 je. Jom la cepat booking, pakej Turki kami memang terlajak laris ni.
.
✔ BANDAR YANG AKAN KITA LAWATI
[Istanbul – Bursa - Pamukkale – Konya – Cappadocia – Bolu - Ankara – Istanbul]
.

✔ Turki ? Mestilah first akan terlintas di fikiran kita Bandar Istanbul dengan Grand Bazaar dengan 4000 kedai di dalamnya.Wow
.
✔ Dekat Kota Istanbul ni kita akan melawat Blue Mosque yang merupakan simbolik bagi Kerajaan Islam Uthmaniyyah ☪☪☪ yang terkenal dengan senibina dalaman yang sememangnya superb awesome !!!
.
✔ Kemudian kita pergi juga membeli belah barangan kulit berkualiti di Leather Products Outlet dan pergi melawat Ephesus Ancient City dan Masjid Isa Bey, lepastu melawat Cotton Castle kota lama Hierapolis dan Necropolis.
.
✔ Itu hanya serba sedikit program kita di Turki, banyak lagi tempat tempat menarik yang akan kita lawat selama 10 Hari 7 Malam ni. Korang nak tau lebih detail lagi boleh like dan komen '' TURKI '' kat bawah nanti person in charge kami akan hubungi korang secepat mungkin!.
.
✔Apa yang anda perlu tahu Pakej Turki ni ?😊
.
S: Berapa Bandar pakej ini cover?

J : Kita akan explore7 wilayah utama di Turki. Trip ini mengambil masa selama 10 hari 7 malam
.
S : Apa beza pakej ini dengan yang lain?
J : Dengan harga SUPER JIMAT anda boleh ke bandar-bandar Uthmaniah yang penuh dengan sejarah ketamadunan dan pemandangan yang cantik
.
S: Apa kami dapat kalau daftar pakej ini?

J: Anda akan dapat naik Bosphorus Cruise persendirian PERCUMA yang bernilai USD60 (RM270)

.
S:Bilakah masa yang terbaik untuk ke Turki ?

J: Turki mempunyai 4 musim. Kesemua musim adalah waktu terbaik untuk melawat Turki...Setiap musim ada keunikan tersendiri..
.
✔ Dengan RM4,6800 ni apa korang dapat tau?
▪ Tiket Penerbangan pergi dan balik ( Turkish Airlines / Mahan Air / Singapore Airlines / Qatar Airways )
▪ Cukai lapangan terbang.

▪ Pengangkutan dan tiket masuk ke tempat tarikan pelancong di Turki
▪ Penginapan di Hotel bertaraf 4* di semua lokasi.
▪ Mananan halal
▪ Elaun Check in bagasi 30kg.
▪ Pengangkutan seperti dalam aturcara dan bayaran masuk.
▪ Tour Leader dari Malaysia

▪ Tour Guide berbahasa Inggeris sepanjang perjalanan
.
HARGA ALL IN (FULLBOARD) cuma tidak termasuk tipping (RM200) dengan duit shopping je :D
.
🛎 Cepat dapatkan seat dengan harga yang murah habis. Untuk keterangan lebih lanjut,Hubungi kami CEPAT CEPAT !!! :

bottom of page