top of page

Festival bunga tulip tahunan di Istanbul dan Turki️ [PANDUAN]

Updated: May 7


🌷 FESTIVAL BUNGA TULIP DAN NEGARA TURKI ️🇹🇷️ ===============================================


🌷Setiap bulan April sejak Tahun 2006, kerajaan Turki telah menanam berjuta-juta tulip di taman-taman sekitar Istanbul, jalan raya, bulatan trafik dan .secara umumnya , di semua tempat terbuka.

Pada tahun 2016, jumlahnya ialah 30 juta Pokok di tanam !

🌷Hasilnya adalah festival bunga musim bunga yang ceria dan memukau pandangan pelawat yang datang dari seluruh dunia

🌷Bunga Tulip mula berkembang pada akhir bulan Mac atau awal bulan April, bergantung pada cuaca. Kuntuman ini akan mekar selama beberapa minggu dan boleh menyerlahkan keindahannya selama hampir sebulan.

Tulip & Masjid Biru, Istanbul, Turki


🌷Cuaca pada Bulan April mungkin tidak sama seperti musim hujan pada bulan Mei atau Jun, tetapi ia biasanya mempunyai suhu sederhana. Ia adalah masa yang tepat untuk melawat Istanbul!

Tulip adalah salah satu simbol tradisional Istanbul. Dibawa ke bandar indah ini dari Iran berabad-abad yang lalu, ia disukai dan ditanam di sini sehingga Bunga Tulip menjadi kesayangan penduduk Turki.

🌷Tulip Istanbul boleh di samakan dengan Tulip Eropah-khususnya Holland-di percayai kerana sumber asal yang sama dan perkembangan suhu yang sesuai dan persekitaran yang nyaman

Namun, Festival Tulip Istanbul bukan hanya mengenai tulip. Lain-lain bunga-bungaan menarik turut, dan lain-lain-ditanam dalam pelbagai bentuk dan warna.


🌷Jom melawat ke Istanbul pada bulan April dan nikmati Festival Tulip, tidak kira seribu perkara lain yang menjadikan bandar ini,inilah keajaiban yang pasti anda akan perolehi di samping destinasi-destinasi lain yang menjadi kewajipan dalam setiap lawatan ke Turki


🌟🌟TEMPAHAN DIBUKA SEKARANG 🌟🌟

Segera hubungi kami , untuk keterangan lanjut dan butiran perjalanan , KLIK 👇 ➡www.wasap.my/60138444303/pakej-Turki

📲Jabir (0138444303) 🔎 Alamat Pejabat:

WOW VACATION SDN BHD (LESEN KPL 9835 IOTU)

1243721-A/201701029552

5A(1st Floor),Jalan Liter D,Sungai Buloh U19/D,Seksyen U19

40160, Shah Alam, Selangor

(Land Mark Waze: Wow Vacation Sdn Bhd)

258 views0 comments
bottom of page