top of page

Tips menaiki kapal pelayaran mewah Dream Cruise yang Viral [AKTIVITI YANG BOLEH DI LAKUKAN]

Updated: Aug 27, 2019

🛳 Kenapa Anda Perlu Berlayar Dengan Genting Dream Cruise ❓

✅ Antara Kapal persiaran mewah Yang Terbesar di Asia Tenggara 🛳 . Dengan kapasiti dapat menampung hampir empat ribu penumpang dalam satu masa. Panjang cruise ini 335 meter dan selebar 40 meter, mempunyai 18 deck dan 1700 kabin disediakan untuk para penumpang. . ✅ Kabin Yang Selesa 🛌 . Berbeza dengan SuperStar Libra atau seumpama dengannya, kabin yang ditawarkan disini lebih luas dan sangat selesa. Kemudahan yang ditawarkan di dalam kabin ini juga seperti servis 5 bintang di hotel.


✅ Makanan Antarabangsa Yang Halal 🍽 Bagi penumpang Muslim anda tidak perlu risau, kerana di 'The Lido' menawarkan menu secara buffet antarabangsa yang diiktiraf oleh Halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dari segi penyediaan , barang mentah serta termasuk pengasingan penyimpanan sehinggalah laluan serta pengangkut (lift) yang digunakan adalah berasingan dari makanan yang lain. . Anda tidak akan lapar di atas kapal ini, makan sehingga lima kali sehari dari sarapan pagi, minum pagi, makan tengah hari, minum petang dan makan malam, serta 24 jam snek disediakan di sini untuk di ambil secara percuma 24 jam. . ✅ Crew Antarabangsa Yang Professional 👫 . Crew crew cruise ini adalah antara yang terbaik di pilih untuk berkhidmat di atas cruise ini, disamping bantuan yang mereka tawarkan serta sifat ramah mereka akan membuatkan anda sangat selesa bersama mereka.


✅ Water Slide di Tengah Lautan 🆒 . Antara cruise yang menawarkan 'water slide' dengan lima jenis water slide yang sesuai untuk anda mencuba. . ✅ Obstacles dan Zip-line 🤸‍♂ . Pernah tak anda terfikir untuk merentas halangan serta bergayut di zip line di tengah lautan, tetapi di Genting Dream Cruise ada ditawarkan. Anda hanya perlu rasai sahaja pengalaman mendebarkan ini disamping penjagaan keselamatan yang terbaik dari crew yang terlatih. . ✅ Fasiliti Bertaraf Lima Bintang ⭐ . Kemudahan yang ada di atas cruise ini bertaraf lima bintang, dari sportplex, jogging track, boling dan golf course ada ditawarkan disini. Dengan kemudahan penjagaan kesihatan fizikal seperti gimnasium dan spa juga ada disediakan untuk kemudahan anda.

✅ Hiburan Tanpa Henti 👨‍🎤 . Dari persembahan bertaraf antarabangsa seperti China Got Talent, pertunjukan acrobatic, persembahan di Bar 360 sehinggalah open air cinema. Anda juga akan terpukau dengan persembahan bunga api pada malam akhir perlayaran (tertakluk perlayaran). Jangan terkejut jika ada Zouk Club serta Zouk Beach Club juga di atas cruise ini. . ✅ Kolam Renang 🏊‍♀ . Kebiasaan soalan yang orang kita mahukan jika bercuti adalah kolam renang, jangan risau di atas ini ada mempunyai kalom renang yang luas serta jacuzzi untuk merehatkan badan anda. Tetapi jika anda memilih untuk mengambil kategori Place Cabin, ada private kolam lain yang tidak bercampur dengan penumpang awam lain. . ✅ Perkhidmatan Butler 🤹 . Istimewa bagi yang mendaftarkan diri anda dengan cabin kategori Palace, anda akan dilayan seawal proses check in lagi. Berehat di lounge sebelum masuk ke cruise sehinggalah akan ada pelayan khas yang akan membantu anda. Jangan terkejut jika mereka juga akan membantu 'serve' makanan di cabin anda sendiri.

✅ Spot Bergambar Yang Banyak 📸 . Tidak sah kalau anda bercuti tanpa mengambil gambar kan?, disini terlalu banyak tempat boleh anda bergambar dengan disediakan 'Instagram Spot' untuk kemudahan anda. . ✅ Harga Yang Sangat Berbaloi 💵 . Dengan segala kemudahan serta fasiliti yang 'WOW' ini harga yang ditawarkan adalah sederhana serta sangat sangat berbaloi dengan apa yang ada di atas cruise ini. . Rajin - rajin follow kami untuk dapatkan tawaran promo dari masa ke semasa, tawaran 'Buy One Free One' pon ada. . Nak tanya pakej yang available sekarang ? serendah RM 960 seorang ,boleh KLIK DISINI

362 views0 comments

Comments


bottom of page